Hoofdmassage

Voor je hoofd, je nek en je schouders

Voor jou om tot rust te komen, om los te laten, om te ontspannen, om te ontladen. Dit alles is voor jou!

Ik kan het me zo goed voorstellen, een kapper die je haar wast en jou dan ook nog een klein extraatje geeft, een korte massage voor je hoofd. Veeeels te kort duurt deze minimassage. Als je deze minimassage nou fijn vindt, dan vind je het vast fijn om een langere hoofdmassage te ontvangen van mij.

Ons hoofd is het centrum van ons bestaan, we doen er alles mee. Op je hoofd zitten ontzettend veel spieren en zenuwuiteinden, en door ons drukke bestaan kunnen er spanningen ophopen in je hoofd, je schouders en je nek. Onze lichaamsfuncties worden aangestuurd door onze hersenen. Hoe belangrijk is het om goed voor je hoofd te zorgen. Hoofdmassage is goed voor lichaam en geest.

Je nek en schouders worden tijdens deze massage goed meegenomen omdat hier vaak de spanningen door stress of onrust of zelfs door trauma of een verkeerde houding, ophopen. De massage kan daarom leiden tot een snelle en fijne ontspanning en zal de pijn in je nek en je schouders verminderen. En als extra ontspanning zal ik je gezicht ook een zachte massage geven.

Voordelen van deze hoofdmassage (en nek en schouders)

  • Verbetert de toevoer van verse zuurstof naar je hersenen
  • Ontspant het zenuwstelsel en vermindert jouw vermoeidheid als gevolg van mentale spanning en druk die je ervaart
  • Verbetert de circulatie van het vitale hersen- en ruggenmergvocht
  • Verlaagt productie van cortisol en adrenaline
  • Verhoogt de afscheiding van groeihormonen en enzymen, die noodzakelijk zijn voor de groei en ontwikkeling van de hersencellen
  • Vertraagt haartuitval en vroegtijdig kaal en grijs worden
  • Verhoogt serotonine productie, voel je je vaak down en neerslachtig dan heb je een te laag serotonine gehalte
  • Verhoogt de weerstand

De massage zal tussen de 30-45 minuten duren. Je ligt op je rug op de behandeltafel en je wordt bedekt met een zachte doek. Tijdens het masseren van je hoofd, kan je haar in de war raken en kan het haar door gebruik van olie wat vettig worden.

Het advies is gemakkelijke kleding te dragen zodat ik makkelijk je schouders kan masseren. En niet of nauwelijks make-up te dragen.

Voordat we beginnen, houd ik een korte intake met je. Ik wil je graag leren kennen zodat ik je kan bieden wat je nodig hebt.

Deze massage is heel goed te combineren met een reikibehandeling.